Glutensiz Yemek Tarifleri

Muzlu Magnolia

Çok hafif çok lezzetli bir tatlı olan magnoliayı farklı bir tarifle yaptım. Sonuç mükemmel kesinlikle denenmeli. İşte tarifim..

Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı artı 1 su bardağından bir parmak eksik süt (içim laktozsuz kullandım)

1 fincan şeker

4 adet yumurta sarısı

Yarım kutu krema (100ml)

2 yemek kaşığı nişasta (Mina Glutensiz nişasta)

2 yemek kaşığı un (Ege Glutensiz un)

1 adet muz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

1 su bardağı fındık

Cici bebe bisküvisi (Eti Glutensiz cici bebe bisküvisi)

Hazırlanışı:

Süt bir tencereye alıyoruz ocakta kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz. Başka bir kabın içerisine yumurta sarısı şeker ve vanilya alıyoruz çırpıyoruz. Un ve nişasta ekleyip tekrar çırpıyoruz (kıvamı katı olacak korkmayın). Sütten bir kepçe yumurtalı karışıma ekleyip hızlıca çırpıyoruz ( bu sayede ısıyı dengeleyip yumurtaların pişmesini engelliyoruz). Yumurtalı karışımı süte yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kısık ateşte devamlı karıştırarak kıvam aldırıyoruz. Kıvam alan karışımı ocaktan alıyoruz tereyağını ekleyip eritiyoruz, üzerine yapışık bir şekilde strech yerleştirip soğutuyoruz. Tamamen soğuduğunda muzu rondada öğütüp soğumuş karışıma ekleyip çırpıyoruz. Yarım paket kremayı karışıma ilave edip spatula ile karıştırıyoruz krema hazır. Bebe bisküvisi ve fındıkları ronda da öğütüp toz haline getiriyoruz.

Sunum için; Önce kuplara fındık ve bebe bisküvisi koyuyoruz, üzerine kreması, tekrar bisküvi fındık ve süslüyoruz. Dolapta 2-3 saat bekletiyoruz, servise hazır, afiyet olsun (Ben süsleme için badem, toz fıstık ve muz kullandım). Yumurta kokusu kesinlikle olmuyor.

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir