Gerekli Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase ( 100 gram) çeçil peyniri( isteğe bağlı Trabzon kolot peyniri)

Hazırlanışı:

Öncelikle kulaklı tavamızın altını açıyoruz, pişirme boyunca kısık ateşte durması önemli. Önce tereyağını eritip içerisine mısır ununu ilave ediyoruz. Un kokusu çıkana ve renk koyulaşana dek iyice karıştırıp kavuruyoruz. Bu aşamada üzerine bir bardak suyu ilave ediyoruz. Kıvamın koyulaştığını göreceksiniz iyice karıştırıyoruz. Arkasından peynirimizi de yayarak ekliyoruz ve iki üç kez daha karıştırıyoruz. Artık yemeye hazır. Afiyet olsun.

Instagram @melisgonden