Merhabalar, Ramazan’ın en güzel tatlısı hafif yumuşacık kıvamı harika tadı, birde muhallebili olunca. Güllaç hazırlarken sütünüzün sıcağa yakın olmasına dikkat edin. Böylece yaprakların yumuşaması daha hızlı olacak ve size zaman kazandıracaktır. Ölçülerdeki süt size ilk başta fazla gibi gelse de güllaç yaprakları özellikle buzdolabında hepsini çekecektir. Bu nedenle az süt kullanırsanız güllacınız kuru olacaktır. Buyrun tarife☺️
Gerekli Malzemeler:
- 9 adet güllaç yaprağı (Kral glutensiz güllaç)
- Muhallebisi için: 1 litre süt (İçim laktozsuz), 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tepeleme un (Söke glutensiz un), 1 yemek kaşığı nişasta (Dr. Oetker glutensiz mısır nişastası), 1 paket krem şanti (Mina Glutensiz)
- Güllacı ıslatmak için: 1 litre süt, 1.5 su bardağı şeker, vanilya, arasına ve süslemeye ben fıstık kullandım
Hazırlanışı:
Muhallebi malzemelerinden krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıyoruz, karıştırarak pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz, ılınınca krem şantiyi ekleyip 2dk çırpıyoruz. Güllaç için şeker ve sütü karıştırarak ısıtıyoruz, şeker tamamen eriyince vanilyayı ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Orta boy bir borcama ya da fırın tepsisine ilk güllaç yaprağını koyuyoruz, sütten 1 kepçe alarak yaprağı ıslatıyoruz. İkinci yaprağa da aynı işlemi uyguladıktan sonra muhallebiden 3-4 kaşık alarak ıslattığımız güllaç yaprağının üzerine yayıyoruz, fıstık serpiştiriyoruz. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırladığımız güllacı buzdolabına alıyoruz, sütünü tamamen çekip soğuyunca dolaptan çıkarıyoruz. Süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz, afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois