Gerekli Malzemeler:

  • 3 Adet Kabak
  • 1 Adet Yumurta
  • Maydanoz, taze nane, dereotu, taze soğan( ben evde maydanoz ve taze nane vardı sadece onları kullandım.)
  • 5 Yemek Kaşığı Kinoa Unu
  • 1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Soğan tozu – İstediğiniz baharatlar ( pulbiber, karabiber vb.)
  • Bıçak ucu kadar karbonat
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Evde soğan, sarımsak varsa tozu yerine onları da ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Kabakları rendeleyip elinle üzerine bastırarak suyunu sık ve süz. Yumurtayı kır, unu yavaş yavaş ekle, karıştır. Doğru kıvama ulaşmadığını düşünüyorsanız bir kaşık daha kinoa unu ekleyebilirsiniz. Diğer malzemeleri de ( yağ hariç) ekle ve karıştır. Ocağın altını orta ateşte açıp tavaya yağdan biraz dök ( zeytinyağını pişirme boyunca kullanacağız, 2 yemek kaşığı totalde tüm pişirme süresi boyunca tavayı yağlamaya yetmeli ). Kaşık yardımıyla şekil vererek karışımımızdan tavaya döküyoruz. Her iki tarafını da iyice pişiriyoruz.  Ben piştikten sonra üzerine yoğurt dökerek yemeyi tercih ettim. İnanılmaz doyurucu bir yemek tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

Instagram @melisgonden