Ah şu pandemi
Bir keki, yanında çayla sevdiklerimizle paylaşmayı ne kadar özledik di mi
Burdan yaptığım tarifleri sizinle paylaşmak, sizden gelen yorumları okumak bana o kadar iyi geliyor ki
Özlem duygumu bir nebze de olsa hafifletiyor ❤️
Heyecanla yapımını takip ettiğiniz, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli mini keklerimin tarifini paylaşıyorum ♀️
Bardak ölçüm 180 ml✔️
Malzemeler;
2,5 adet uzun, yumuşamış ve ezilmiş muz(olgun olması tat için önemli
3 yumurta
1/4 su bardağı dut kurusu unu
1/2 su bardağı tahin
1/3 su bardağı h.cevizi unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 y.k ham kakao(tepeleme)
1 avuç %70 bitter çikolata parçacıkları (opsiyonel)
Hazırlanışı;
Önce yumurta, dut ve tahini iyice çırptım. Ardından ezilmiş muzları da ekledim ve çırpmaya devam ettim. Unları eklerken çırpmayı bıraktım ve spatula ile karıştırdım. En son da bir avuç çikolata parçacıklarını karışımıma ekleyip, önceden ısıtılmış fırında 160 derecede turboda yaklaşık 45 dak pişirdim. Kürdan testi ile içlerinin pişmesini kontrol ettim. Muzla pişirilen kek tariflerinde kullandığınız kalıplar çok önemli. Görseldeki gibi mini kalıplar ya da muffin kalıpları kullanmanızı öneriyorum
Yapanlara afiyet olsun ♀️
Instagram @ayse_kadaifci