Gerekli Malzemeler:
6 adet ekmek için;
- 1 SB Ilık Süt
- 1/2 SB Ilık İçme Suyu
- 1 Tatlı Kaşığı Bal
- 4,5 SB Glutensiz Un (Karabuğday Unu, Mercimek Unu, Kinoa Unu, Glutensiz Yulaf Ezmesinden Un)
- 1 Paket Kuru İnstant Maya
- 1 YK Zeytinyağı
- 1 ÇK Tuz
- 1 adet Yumurta
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde süt, su ve balı karıştırıyoruz. Başka bir kabın içerisine Unu koyuyoruz ortasını açıyoruz. Ortadaki çukur kısma kuru mayayı ve hazırladığımız sıvı karışımı döküyoruz. 5 dk kadar bekletiyoruz. Daha sonra zeytinyağı, yumurta, tuzu ekleyip kaşıkla karıştırıp hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Kabın üzerini streçle iyice kapatıp bir saat bekletiyoruz. Hamurumuz bu sürede mayalanıp kabaracak. 1 saatin sonunda hamuru 6 parçaya bölüp elinizde şekil veriyoruz. 180 santigrat derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Instagram @melomoodfood