Gerekli Malzemeler:

6 adet ekmek için;

  • 1 SB Ilık Süt
  • 1/2 SB Ilık İçme Suyu
  •  1 Tatlı Kaşığı Bal
  •  4,5 SB Glutensiz Un ( Karabuğday Unu, Mercimek Unu, Kinoa Unu, Glutensiz Yulaf Ezmesinden Un)
  •  1 Paket Kuru İnstant Maya
  •  1 YK Zeytinyağı
  •  1 ÇK Tuz
  • 1 adet Yumurta

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisinde süt, su ve balı karıştırıyoruz. Başka bir kabın içerisine Unu koyuyoruz ortasını açıyoruz. Ortadaki çukur kısma kuru mayayı ve hazırladığımız sıvı karışımı döküyoruz. 5 dk kadar bekletiyoruz. Daha sonra zeytinyağı, yumurta, tuzu ekleyip kaşıkla karıştırıp hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Kabın üzerini streçle iyice kapatıp bir saat bekletiyoruz. Hamurumuz bu sürede mayalanıp kabaracak. 1 saatin sonunda hamuru 6 parçaya bölüp elinizde şekil veriyoruz. 180 santigrat derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet Olsun. 

Instagram @melisgonden