Glutensiz Yemek Tarifleri

Mayasız Ekmek

Tarifi sabırsızlıkla bekleyen kaç kişiyiz


Dilerseniz bütün halde pişirin, dilerseniz benim gibi mini ekmekçikler yapın

 

Malzemeler;
100 gr çiğ karabuğday unu (veya glutensiz yulaf unu ya da sorgum unu)
100 gr esmer pirinç unu (ya da teff unu, sorgum veya Kinoa unu veya siyah pirinç unu )
100 gr glutensiz yulaf unu ya da baklagil unu (nohut unu)
40 gr tapyoka veya Mısır nişastası 
1 tatlı kaşığı karbonat
1 y.k organik elma sirkesi veya 3-4 damla limon(aktive etmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
30 gr Karnıyarık otu tozu
450 ml su
1 tatlı kaşığı iksir (kendi hazırladığım kıvam arttırıcı) tarifi aşağıda

Kıvam arttırıcı iksir için;
40 gr Chia tohumu
40 gr öğütülmüş keten tohumu
20 gr Karnıyarık otu tozu

Bu 3 malzemeyi karıştır ve bir kavanozda muhafaza et

Hazırlanışı;
İlk olarak Karnıyarık otu ile suyu güzelce çırparak jöle haline getirdim. Unları karıştırdım ve elekten geçirdim. Karbonatı aktive ettim. Hepsini hamur yoğurma aparatı ile bir araya getirdim. Elimle şekil verdim. Üstlerine yumurta beyazı ile birlikte susam, ayçekirdeği, kabak çekirdeği ve haşhaş ekleyip önceden 175 derece turboda ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirdim.

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir