İzmirli olmanın bana verdiği yetkiye dayanarak içimden yükselen derin lokma arzusuna olabildiğince sağlıklı bir tarif geliştirdim. Umarım siz de seversiniz. Severseniz kaydedip beğene tıklarsınız di mi? Bu bir nevi bana eline sağlık demek oluyor çünkü ☺️
Şimdi malzemeleri ve yapılışını görünce çok şaşıracaksınız bence çünkü hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Hadi başlayalım.
Gerekli Malzemeler:
Hamur için:
4 yemek kaşığı kinoa unu
4 yemek kaşığı karabuğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su .
Şurup için:
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su .
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Ben kaşıkla karıştırdım sonra elimi ıslatarak yuvarlak şekil verdim. Az yağda her yeri kızarıncaya kadar döndürerek kızarttım. Dilerseniz fırınlayabilirsiniz de. 175 C 20 dk yeterli olur sanıyorum ama henüz denemedim, deneyince burayı yeniden düzenlerim.
Çıkan lokmaların hepsini kenarda karıştırdığımız bal ve su ile oluşturduğunuz sosa buluyoruz. Afiyetle yiyoruz. .
Hava sıcak olsa da çok hoşumuza gitti bizim. Ölmüşlerimizin ruhuna..
Instagram @ezgiozek
Uygulama çoook güzel ama keşke yapılan şeylerin resimleri de olsa güzel olurdu 🙂