İzmirli olmanın bana verdiği yetkiye dayanarak içimden yükselen derin lokma arzusuna olabildiğince sağlıklı bir tarif geliştirdim ? Umarım siz de seversiniz. Severseniz kaydedip beğene tıklarsınız di mi? Bu bir nevi bana eline sağlık demek oluyor çünkü ☺️?
Şimdi malzemeleri ve yapılışını görünce çok şaşıracaksınız bence çünkü hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Hadi başlayalım.
Gerekli Malzemeler:
Hamur için:
4 yemek kaşığı kinoa unu
4 yemek kaşığı karabuğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su .
Şurup için:
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su .
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Ben kaşıkla karıştırdım sonra elimi ıslatarak yuvarlak şekil verdim. Az yağda her yeri kızarıncaya kadar döndürerek kızarttım. Dilerseniz fırınlayabilirsiniz de. 175 C 20 dk yeterli olur sanıyorum ama henüz denemedim, deneyince burayı yeniden düzenlerim.
Çıkan lokmaların hepsini kenarda karıştırdığımız bal ve su ile oluşturduğunuz sosa buluyoruz. Afiyetle yiyoruz. .
Hava sıcak olsa da çok hoşumuza gitti bizim. Ölmüşlerimizin ruhuna ??
Instagram @blwbebegi