Gerekli Malzemeler:

• 1 ÇB Pirinç • 2 SB Yoğurt ( normal veya süzme)
• 5,5 -6 SB Su
• 1 YK Glutensiz @sinangilun Un
• 1 Adet Yumurtanın Sarısı
• 1 ÇK Tuz
• 1 YK Tereyağı veya Zeytinyağı
• 1 YK Kuru Nane • 1 ÇK Pulbiber ( arzuya göre)

Hazırlanışı:

• Pirinci ayıklayıp beyaz suyu gidene dek yıkıyoruz. • Tencereye yıkadığınız ayıkladığımız pirinci koyup üzerine 3,5 SB Suyu ( üzerini geçecek kadar da olur) koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz, pirinçler yumuşayıncaya kadar.
• Bu sırada bir kasenin içerisinde yoğurdu, yumurta sarısını, unu iyice çırpıyoruz.
• Pişen pirince 2 SB daha oda sıcaklığın Su ekliyoruz. ( Toplamda su 5,5 -6 SB oldu.)
• Pirinç suyundan 1 SB kadar Suyu alıp yoğurtlu karışımın olduğu kaseye koyuyoruz. Burada temperleme işlemi yapıyoruz. Yani ısıyı dengeliyoruz. Bu işlemi yaparsak yoğurt kesilmez. Bu nedenle bu işlem çok önemli ve 1. püf nokta
• 2. Püf nokta tuzu asla ilave etmiyoruz, en son ekleyeceğiz. • Daha sonra temperleme işlemi yaptığımız ılıttığımız yoğurt karışımını yavaş yavaş pirinçleri pişirdiğimiz tencereye karıştırarak ekliyoruz.
• 3. Püf nokta kaynayana kadar artık aynı yönde olacak şekilde çorbayı karıştırıyoruz, karıştırmayı asla bırakmıyoruz.
• Çorba kaynayınca altını kısıp, karıştırmayı bırakıp 6-7 dk daha pişirip altını kapatıyoruz.
• Ayrı bir tavada veya cezvede tereyağını veya zeytinyağını eritiyoruz, naneyi, pulbiberi ekleyip hafif köpürünce altını kapatıyoruz. Dikkat edin yağ yanmasın. • Son aşama çorbamıza bu yağlı naneli karışımı ekliyoruz. • Son olarak tuzu ekliyoruz, kaşıkla son kez karıştırıyoruz, servis ediyoruz ve çorbamız hazır.

Afiyet Olsun ☺️

Dilerseniz yağlı naneli karışımı yapmayabilir eklemeyebilirsiniz. Ama çok lezzet katıyor tavsiye ediyorum. Püf noktaları çok önemli atlamayın ✌?

Instagram @melomoodfood