Gerekli Malzemeler:

4 – 5 Kişilik Glutensiz Lahmacun için;

  • 5 bardak Karabuğday Unu kullandım veya başka bir glutensiz bir un çeşidi kullanabilirsiniz
  • 1 tane glutensiz kuru maya / veya yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su + 1 su bardağı ılık süt
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz


İç Harcı için:

  •  Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça (domates +biber)
  • 1 demet maydanoz – İstediğiniz baharatlar

Hazırlanışı:

Bir kabın içerisine ılık su+sütü koyuyoruz içerisine mayayı ve şekeri ilave edip üzerine unu eleyerek ekliyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir kıvama gelince üstünü kapatıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu süre içerisinde hamurumuz kabaracak, mayalar çalışacak. Bu arada fırınımızı alt üst ayarında 200 santigrat dereceye ayarlıyoruz. On dakika önceden ısınmış olması gerekiyor. .
Mayalar çalışırken iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. İster derin bir kabın içerisinde istersek de robotun içerisinde iç harcın malzemelerini iyice karıştırıyoruz ( maydanozları, soğanları ve sarımsakları ince ince kıyarak ilave etmelisiniz ). Hazır olan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopartıp ince şekilde açıyoruz. Eğer oklava veya merdane yoksa su bardağı kullanarak açabilirsiniz. Tepsiye yağlı kağıt serip açtığımız lahmacun hamurlarını yerleştiriyoruz. Üzerlerine istediğimiz kadar kıyma iç harcını yayıyoruz. Fırını 200 santigrat dereceye ayarlayıp ( önceden 10 dk ısıtılmış) tepsimizi pişmek üzere fırına veriyoruz. Yaklaşık 15 dakika lahmacunların üzeri kızarana dek pişiriyoruz.  Ve hazır, afiyet olsun.

Instagram @melisgonden