Glutensiz Yemek Tarifleri

Koyu Çikolatalı Kek

Defalarca denediğim bu tarifin orijinali #Hershey çikolatalarına ait. Özel günler için yaptığım pastalara baz olarak, çocuklar için lolipop kek için ana malzeme ve bazen de sadece çikolatalı kek olarak kullandım. Her seferinde güzel sonuç vermesine ek olarak yapılışı çok kolay ve pratik. Ayrı ayrı çırpma vb yok.

Tat ve doku olarak, eğer benim gibi aşırı yoğun çikolatalı ağır kekleri tercih etmiyorsanız bu hafif ve süngersi kek tam size göre. Katlı pasta yapımına ve kaplamaya da uygun olması sayesinde başka tarifler dosyadan çıkamıyor. (2 adet 23 cm ya da 3 adet 20 cm lik yuvarlak kek kalıbını dolduracak miktarda)

Gerekli Malzemeler:

  • 1 cup = 250 ml
  • 2 cup şeker
  • 1+ 3/4 cup un
  • 3/4 cup kakao
  • 1+ 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1+ 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 cup süt
  • 1/2 cup sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 cup kaynar su

Hazırlanışı:

Fırını 175C ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kekinizi pişireceğiniz kalıbı ya da tepsileri yağlayıp bir yemek kaşığı kadar kakao ile kabı çevirin dağılıp yüzeye yapışmasını fazlasını silkeleyerek dökün.

Şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu geniş bir karıştırma kabına eleyerek aktarın ve karıştırın. 
Yumurtaları, sütü, yağı ve vanilya ekstresini ekleyin. Bu karışımı mikserin orta hızında 2 dakika kadar çırpın.

Kaynar suyu ekleyin ve kısaca karıştırın – epey sıvı bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru yağlayıp unlayarak hazırladığınız kaplara (ya da kalıba) aktarın.

Fırında 30 to 35 dakika ya da kekin ortasına batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

 

Instagram: @maya.kitchen

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir