Glutensiz Yemek Tarifleri

Kopar At Çay Kurabiyesi☕️

Üst üste yapılıp yendiyse
Her yiyen çoook güzel dediyse
Bu leziz tarif sizinle de paylaşılmalı
Şimdi ben size kendi yaptığım un karışımıyla tarifi vereceğim ama siz size uygun olan karışımla da bu tarifi yapabilirsiniz


Rafine şekersiz ✅
Glutensiz ✅
Süt ürünsüz✅
Bardak ölçüm 200 ml✅
Kinoa unu

Malzemeler;
80 gr sade yağ (süt ürünü içermez)
100 gr dut kurusu
1 y.k tepeleme tapyoka veya Mısır nişastası
2 y.k zeytinyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi veya 2-3 damla limon
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta
1,5 su bardağı glutensiz un karışımı (Kinoa unu, esmer pirinç unu, tapyoka)
yarım su bardağı minik doğranmış kuru üzüm
yarım su bardağı doğranmış ceviz(tavada önceden biraz kavurun )

Hazırlanışı;
İlk olarak kuru dut ile 1 y.k tapyoka nişastasını robottan geçirin ve pudra şekeri kıvamına getirin. Sade yağın içine bu karışımı ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Karbonatı sirke veya limonla aktive edip ekleyin. Kuru üzüm ve ceviz hariç diğer malzemeleri de ekleyin ve bir hamur elde edin. Hafif yağlı bir hamur olmalı. En son üzüm ve cevizi de ekleyin ve kaşık yardımıyla hamurdan parçalar kopartın. Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepside 160 derecede turboda 20 dak pişirin. Fırından çıkınca mutlaka soğumasını bekleyin. Hamur sıcakken dağılabilir. Soğuyunca kıtır kıtır olacaklar. Üzümleri ve cevizleri ne kadar ufak eklerseniz, pişerken o kadar yanmazlar

Kendi GLUTENSİZ UNU nu nasıl hazırlarsın

Çok yoğun glutensiz unlar;
Badem unu, amarant unu, çiğ karabuğday unu, baklagil unları, H.cevizi unu, teff unu.
Orta yoğunlukta unlar;
Glutensiz yulaf unu, darı unu, kinoa unu, sorgum unu, esmer pirinç unu, siyah pirinç unu…
Hafif yoğunlukta unlar(nişastalar )
Tapyoka, mısır, patates, arrowroot…

Kendi glutensiz un karışımın için;
✅350 gr orta yoğunlukta un, 350 gr çok yoğun un, 150 gr hafif yoğunlukta un
✅700 gr orta yoğunlukta un, 150 gr hafif yoğunlukta un
Karışımını kendi tüketebildiğin unlar çerçevesinde kendin hazırla ve kavanozda muhafaza et, sonra da tariflerinde kullan

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir