Glutensiz Yemek Tarifleri

Kıymalı Pide

Okul telaşı başlayanlar… Zeynep’imin pekiştirme dersleri başladı. Bizimde yemek telaşımız başlamış oldu… Çölyak hastaları yemeklerini yanında getirmek zorunda…. Akşamdan ne yiyeceği konusunda anlaşıp ertesi güne bu şekilde hareket ediyoruz… Anne pide yaparmısın demesiyle bu güzel leziz pideler ortaya çıktılar… Tarifi soran çok oldu… Ancak paylaşabiliyorum


Hamuru için malzemeler;
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz (tercihim @mayituz )
Aldığı kadar glutensiz un
(Un miktarı kullandığınız glutensiz un markasına göre değişebilir, siz hangi unu kullandınız diye soracak olursanız glutensiz sofra Ekmek unu+hamur işi unu iki unu kullandım)


Hamurumuzu 15 dk yoğurduktan sonra dinlendirelim.
Saatlerce mayalandırma yok…


İç malzemesi için;
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet kapya biber
4 – 5 adet yeşil biberi
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber

İç harcı için bütün sebzeleri ince ince doğrayalım. Bütün malzemeleri ekleyip en son suyu ekleyelim. İç harcı sürülebilir olmalı…
Hamurumuzu silindir şeklinde açalım.
Ve her bir pide için pişirme kağıdını tek tek keselim o şeklinde iç harcı koyalım ve tepsiye alalım.
Kıvrım yerlerine yumurta sarısı sürelim.
150 derece turba ayarda fırında pişirelim….
Umarım anlaşır olmuştur…
Lezzeti alışılmışı aratmayacak kadar çok güzel… Afiyet olsun…

 

Instagram @glutensiznefistarifler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir