Glutensiz Yemek Tarifleri

Ketojenik/Lowcarb Bademli Yaz Kurabiyesi

Sıcaktan canınız sıkılırsa, fırını çalıştırıp ortamı biraz daha ısıtmak isterseniz pratik bir kurabiye tarif edeyim size..

Gerekli Malzemeler:

125 gr. tereyağ
1 yumurta
1/2 çay bardağı kefir
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
3 yemek kaşığı erythritol/stevia
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
1/2 çay bardağı iç badem
2 yemek kaşığı badem unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:

Her şeyi bir kabın içine koyup yoğurun.. Tereyağ eritilmeyecek, elle yoğrularak çözülecek.. Elinize yapışmayan bir hamur olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.. 20 adet çıkıyor.. 165 ° C de bademlerin rengi değişene kadar pişirin.. Ben unsuz kurabiyelerin tadına artık çok alıştığım için tadı güzel geliyor.. Kıtır görünümlü yumuşak bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun 🙂

 

Instagram @eatvefit

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir