Glutensiz Yemek Tarifleri

Ketojenik Lavaş / Bazlama

Evettt ketojenik lavaş/bazlama isteyenler gelsin buraya..çok pratik ve bir o kadar da lezzetli oluyor..
Bu tariften 5 adet minik lavaş çıkıyor..

Besin değerleri (1 adet için):
Kalori 33 cal
Protein 0,5 gr
Yağ 3 gr
Net Karbonhidrat 0,5 gr

Gerekli Malzemeler:

1/4 su bardağı hindistan cevizi unu
2 kaşık sade yağ – sıvı olacak / ya da zeytinyağ / ya da hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı lif (silme olacak)
1/2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Hindistan cevizi unu ve lif karıştırılır.. İçine yağ konup tekrar katıştırılır.. Sıcak su dökülerek önce kaşıkla, sonra elle yedirilir.. Hamur toparlanınca 4-5 parçaya/bezeye bölünür..

Tahta bir hamur tezgahında merdaneyle yavaşca açılır.. İsterseniz üzerine yağlı kağıt koyup açabilirsiniz ama ben koymadım, çok rahat yapışmadan açıldı..kenarlarını ruletle kesip düzelttim..

Isıtılmış teflon ya da seramik tavada orta ateşte arkası ve önü ayrı ayrı pişirilir.. Tavaya kesinlikle yapışmıyor..

 

Instagram @eatvefit

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir