Hikayemde görüp, beklediğiniz tarif geldi!..
Malzemeler:
yarım su bardağı hindistan cevizi unu,
2 yemek kaşığı karnıyarık otu kabuğu (tozunu kullanıyorsanız yarısını kullanın),
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 normal su bardağı sıcak su,
1 çay kaşığı xhantam gum (hamura elastikiyet vermek için yoksa koymayabilirsiniz),
4 yemek kaşığı eritilmiş terayağı,
bir çimdik himalaya yada kaya tuzu,
Hazırlanışı:
Aslında ben hindistan cevizi ununu çok sevmem (bir de aldığınız ürüne göre tadı değişiyor) ama burada karnıyarık otu ile buluşunca, hindistan cevizi ununun tadını pek hissetmiyorsunuz!.. Gayet yapışmayan yumuşacık ve uğraştırmayan bir hamur dokusu elde etmiş oluyorsunuz!.. Malzemeleri bir kapta karıştırarak güzel bir hamur kıvamına getirip, biraz dinlenmeye bırakıp, 4 yada 6 parçaya bölebilirsiniz hamuru.. Bir yağlı kağıt üzerinde oklava ile incecik açıp şekil verin, ben tencere kapağı kullandım kesmek için.. Açtıktan sonra içini ne ile yapmak isterseniz onu kullanın.. Ben ıspanak ve keçi peyniri kullandım gözleme için. Tavayı tereyağı ile yağlayıp, altlı üstlü kısık yada orta ateşte pişirin.. İsterseniz boş lavaş, isterseniz gözleme şeklinde içini doldurarak tavada gözleme de yapabilirsiniz bu hamurun içeriğinden. Ben bu aynı hamurdan, lavaş gibi açıp (tavada önce bir pişirin malzeme eklemeden önce), lahmacun malzemesini hazırlayıp yaydım üstüne, küçük fındık lahmacunlarda denedim fotolarda gördüğünüz gibi. Yağda pişi şeklinde de kızarttım. Yani bu hamurun içeriğinden bir sürü tarif geliştirebilirsiniz. Bir gün hindistan cevizi unu yerine, badem unu ile de bir deneme yapıcam bakalım aynı esneklik çıkacak mı denemeden bilinmez.
Instagram @turkishketotarifleri