Glutensiz Yemek Tarifleri

Keto Ispanaklı Börek!..

Harika bir tad olmuş, deneyin!..

 

Malzemeler:

1 su bardağı badem unu, 1 yemek kaşığı karnıyarık otu unu, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu, 1 yemek kaşığı keten tohumu unu, 2 yumurta, yarım su bardağı rendelenmiş ve eritilmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı labne peyniri, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, tuz, isteyen birazcık sarımsak ve soğan tozu atabilir çünkü ben attım..

 

Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri karıştırarak güzel bir hamur kıvamına getirin!.. Yağlı kağıt yardımı ile inceltin(ne çok kalın nede çok ince dikdörtgen bir hamur açın), hamuru çünkü rulo yapıcaz.. Bir tavada zeytinyağında ıspanakları soteleyin, üzerine sevdiğiniz baharatları ilave ettikten sonra 2 yemek kaşığı labne peynir ilave ederek labne peynirin erimesini sağlayarak ıspanak ile karıştırın.. Sonra bu harcı açmış olduğunuz hamurun üzerine eşit ölçüde yayın ve hamuru rulo yapın.. Bıçakla eşit ölçüde parçalara kesip, elinizle şekillenlendirip, tepsilere dizdikten sonra üzerine çörek otu ve susam serpiştirin!.. 180 derece fırında 35-40 dakika arası pişirin!..

 

Instagram @turkishketotarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir