Ekmek diyorum ama biraz tatlımsı bir ekmek tadında!..
Malzemeler:
4 yumurta, 1 su bardağı badem unu, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu, 1 yemek kaşığı keten tohumu unu, 1 yemek kaşığı karnıyarık otu unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı tarçın, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 yemek kaşığı krema, 2 paket stevia yada 1 yemek kaşığı stevia, 1 su bardağı kadar ezilmiş pişmiş balkabağı (tencerede kendi suyunda pişirin ezilme kıvamına gelene kadar)..
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri karıştırın, çırpmış olduğunuz yumurtaları da ilave ederek, güzel bir hamur kıvamına getirdikten sonra pişireceğiniz kap’a aktararak, üzerine kabak çekirdekleri serpiştirip, 180 derece fırında 50-60 dakika arası pişirin.. Tadı biraz kabaktan dolayı ıslak kek kıvamında!.. Tadı ise harika!.. Stevia atmazsanız tuzlu tadında, stevia eklersenizde hafif tatlı tadında oluyor, tercih sizin..
Instagram @turkishketotarifleri