Tuzlu kek kıvamında fırında sebzeli mücveri, ister çay saatlerinde isterseniz de öğünlerde tüketebilirsiniz. Hem çok lezzetli hem de çok besleyici olan mücver için malzemeler şöyle:

Gerekli Malzemeler:

  • 2 adet büyük kabak
  • 2 adet havuç
  • Maydonoz, dereotu, taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı glutensiz un (karabuğday unuyla da deneyebilirsiniz)
  • Kaşar rendesi
  • Kabartma tozu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

Kabak ve havucu rendeleyip sularını bırakana kadar iyice sıkıyoruz. Daha sonra tüm malzemeleri geniş bir borcama alıp fırına veriyoruz. Üstü kızardığında kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Bu malzemelerden büyük bir borcam mücver elde edebilirsiniz. Bu şekilde hem daha lezzetli oluyor hem de yağ çekmediğinden daha sağlıklı.

Instagram: @glutensizbeslenmek