Glutensiz Yemek Tarifleri

Karabuğdaylı Yumurtasız Mantı

Mantı Sever misiniz?☺ Çiğ karabuğday unuyla glutensiz ve yumurtasiz mantı yapıyoruz🙌 Mutlaka Deneyin 👍

Gerekli Malzemeler:

⭐2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
⭐1 su bardağı su
⭐1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
⭐1 çay kaşığı tuz

İçi icin;
⭐200 gr kıyma
⭐1 çay kaşığı pulbiber
⭐1 çay kaşığı karabiber
⭐1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
⭐1 kase yoğurt

Sosu için;
⭐Yarım çay bardağı zeytinyağı
⭐1 çay kaşığı toz biber
⭐1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:
Hamurumuz için malzemeler hazırlanır ve yoğurulur. Sonra ikiye bölünür. Oklava ile un serpmeye gerek kalmadan açılır. Manti aparatı ile yaparsanız videodaki gibi yapılır. Diğer türlü elle yaparsanız klasik mantı şeklinde yapılır. Kaynar suda haşlanır. Üzerine önce yoğurt sonra sosumuz dökülür ve servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir