Mantı Sever misiniz?☺ Çiğ karabuğday unuyla glutensiz ve yumurtasiz mantı yapıyoruz🙌 Mutlaka Deneyin 👍
Gerekli Malzemeler:
⭐2 su bardağı artı 1 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu
⭐1 su bardağı su
⭐1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
⭐1 çay kaşığı tuz
İçi icin;
⭐200 gr kıyma
⭐1 çay kaşığı pulbiber
⭐1 çay kaşığı karabiber
⭐1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
⭐1 kase yoğurt
Sosu için;
⭐Yarım çay bardağı zeytinyağı
⭐1 çay kaşığı toz biber
⭐1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Hamurumuz için malzemeler hazırlanır ve yoğurulur. Sonra ikiye bölünür. Oklava ile un serpmeye gerek kalmadan açılır. Manti aparatı ile yaparsanız videodaki gibi yapılır. Diğer türlü elle yaparsanız klasik mantı şeklinde yapılır. Kaynar suda haşlanır. Üzerine önce yoğurt sonra sosumuz dökülür ve servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Instagram: @fit_suncooky