Glutensiz beslenmek demek her şeyden mahrum beslenmek anlamına gelmiyor… Bu konuda ümitsizliğe düşen çok.. Eğer sayfamı tam manasıyla keşfettiyseniz bunun öyle olmadığını anlıyorsunuz… Perde pilavı sevenler, glutensiz en sağlıklı un alternatifi ile yapıyoruz…
Aile sayımız olan 4 kişilik yemekler yapıyorum…
O yüzden bu tarif ile küçük ısıya dayanıklı cam kaplarda porsiyonluk yaptım.
Vereceğim ölçüler ile 3 adet çıkıyor…
_________…….________
Malzemeler;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı Karnıyarık otu tozu
Aldığı kadar karabuğday unu…
Kıvam yumuşak olmalı…
İç harcı için;
1 su bardağı basmati pirinci
Hindi eti (suyu)
Kuş üzümü
Yerfıstığı
Badem (suda bekletilmiş kabukları soyulmuş)
Tuz, karabiber, yenibahar
Tereyağı
Yapılışı;
Hamuru için bütün malzemeleri ekleyip, homojen çok katı olmayan bir Hamur elde edelim.
Yapacağım kaba uygun ince bir şekilde açıp kanımızı tereyağlayıp bademleri yerleştirip buzdolabında bekletelim ki bademler sabit kalsın. Daha sonra hamurumuzu kabımıza yerleştirip, pişmiş olan iç pilavımız koyalım. Ve hamurumuzu kapatalım.
Fırında 140 derece ısıda pişirelim..
Afiyet sağlık kokan perde pilavımızı yiyelim..
Instagram @glutensiznefistarifler