Daha önce paylaştığım pratik tahin helvası tarifini deneyenler çabuk erimesini istemediklerini söylemişlerdi, bende elimden geldiğince bunu engellemeye çalıştım. Hadi bakalım olmuş mu bi deneyelim💕
Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 su bardağı + 4 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
4-5 yemek kaşığı bal ( zevkinize göre tadarak gidin )
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Ceviz ( isteğe bağlı )
1️⃣Geniş bir kapta kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
2️⃣Karışımın 3/4’ünü pişirme kağıdı serili dikdörtgen bir kalıba dökün. Kalan kısmına 1 yemek kaşığı kakao ekleyin.
3️⃣Kakaolu karışımı diğer karışımın üzerine dökün ve bir kürdanla iki karışımın dalga dalga karışmasını sağlayın.
4️⃣Buzlukta en az 3 saat bekletin. Servis ettikten sonra buzlukta saklayın.😋
Afiyet olsun.
Instagram @neslihanulkutas