Glutensiz Yemek Tarifleri

Kakaolu Kek

Çarçabuk yapılan çooook kabaran ve kendi içinde farklı farklı şekiller oluşturan, klasik kakaolu kek tarifim var. Sık sık yaptığım favori kekim.

Buyrun tarife ☺️

Gerekli Malzemeler:

4 yumurta

1.5 su bardağı süt (İçim laktozsuz)

1 su bardağı sıvı yağ

1.5 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao (Mina kakao kullandım)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı dolusu un (unlarımız her markada farklılık gösterdiği için unu kontrollü ekliyoruz)

 

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz (en az 3 dk şeker erisin). Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz. Un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyerek harmanlayıp ekliyoruz. Hazır olan kek hamurundan 1 kaseye 6-7 kaşık alıp kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız kek kalıbına önce sade hamuru sonra kakaolu hamuru ve yine sade hamuru döküyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında pişiriyoruz (kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz). Servise hazır afiyet olsun..

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir