Hem doyurucu, hem hafif hem de besleyici bir öğün için çok başarılı bir tarifleyiz.

Kasenin en altında kabak makarnası var. Makarna deniliyor çünkü tıpkı bir makarna gibi pişiriliyor. Hatta kabağı spagetti gibi doğramaya yarayan özel aparatlar bile satılmaya başlandı. Sizde yok ise mümkün olan en incelikle doğrayarak hazırlayabilirsiniz, bu şekilde de gayet güzel oluyor.

Kaynayan suyun içine kabakları atıyoruz. Piştiğini anlayınca kabakaları soğuk su ile doldurduğumuz kaba alıyoruz. Bu şekilde kabaklar hem dağılmıyor hem de yeşil rengini koruyor. Daha sonra zeytinyağı gezdirdiğimiz tavada dilediğimiz baharatlarla birkaç dk sosluyoruz. Gelelim somona… Zeytinyağı, limon, tuz ve sarımsakla soslayıp 20 dk buzdolabında bekletin, sonra fırına verin.

Makarna yiyemiyoruz diye üzülmeyip, neyden makarna yapabilirizi düşünüyoruz değil mi? Kabak makarnasını balık, tavuk gibi yiyeceklerinizin yanına hazırlayabilirsiniz.

Instagram: @glutensizbeslenmek