Gerekli Malzemeler:

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 paket vanilya (Dr. Oetker)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 Su bardağı un (ben yarım su bardağı badem unu ile 2 su bardağına tamamladım. Unlardan glutensiz Söke unu ve Wefood badem unu kullandım)
  • Sürülebilir glutensiz çikolata ( Nutella kullandım)

İçi için not: Çikolata buzdolabında bekletilince kolay şekil veriliyor ?

Hazırlanışı:

Tatlımızı sıvı malzemelerini yoğurma kabımıza alıyoruz karıştırıyoruz, vanilya ve şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alasıya kadar az az ekleyip yoğuruyoruz (glutensiz un bekledikçe kıvam aldığı için ilk 1 su bardağı unu ekleyip 5 dk bekletiyoruz sonra kalan unu ekleyip yoğuruyoruz). Kıvam alan hamuru streçleyip 20 dk dinlendiriyoruz. Hamura şekil verme aşamasına geçmeden önce fırını alt üst ayarda en yüksek derece de çalıştırıyoruz. Dinlenen hamura rulo şeklini verip 18 parçaya bölüyoruz küçük bezeler hazırlıyoruz.
Hazırlanan bezelerden bir tanesini alalım, elimizle bastırarak hafifçe genişletiyoruz. Merdane yardımıyla inceltiyoruz ( burada hamura nazik davranıyoruz hemen kopabiliyor hamur olabildiğince inceltiyoruz önemli ).
Açtığımız hamurun ortasına sürülebilir çikolatadan koyup, bohça şeklini verip kapatıyoruz. Hazırladığımız tatlımızı aralarında az boşluk kalacak şekilde tepsiye diziyoruz. Tatlımızı fırına koyalım fırının ayarını 220 dereceye alıyoruz fanlı olarak pişiyoruz. Pişirme işleminde dikkatli olunmalıdır tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarımız servise hazır afiyet olsun ?.

Instagram @glutensizhayat_aymois