Glutensiz Yemek Tarifleri

İncirin Uykusu

2 MALZEMELİ FİT TATLI

Gerekli Malzemeler:

  • 4 Adet Kuru İncir
  • 1 SB Süt

Hazırlanışı:

Kuru incirleri tuzlu suda ve normal suda ovalayarak iyice yıkayın. ( Gıda mühendisi olduğum ve kuru meyve sektöründe de çalıştığım İçin bu noktanın üzerini çiziyorum. Kuru incir yemeden tuzlu su ile muhakkak yıkayın ve yemeden önce içini açıp kontrol ediniz.) Bir kabın içerisine incirleri alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve 40 dakikaya yakın bekletin. 40 dakikanın sonunda suyu süzün ve incirleri küçük parçalara kesin. Bir bardak sütünüzü yaklaşık 40 santigrat dereceye kadar ılık olacak şekilde ( sanki yoğurt mayalayacak gibi o sıcaklıkta) ısıtın. Sütün içerisine incirleri atıp, el blenderi ile bızzt işlemini yapın. Dilerseniz sütü ve inciri smoothie blendera atıp çekebilirsiniz. Pürüzsüz hale gelen karışımı kaseye dökün ve üzerini bezle örterek bir saat dinlendirin. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 3 saat sonra daha katı ve lezzetli olacaktır. Afiyet Olsun.

 

Instagram @melomoodfood

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir