Glutensiz Yemek Tarifleri

İncir Tatlısı

Gerekli Malzemeler:

3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı Karabuğday unu (5 yemek kaşığı)
1 muz
1 çubuk tarçın
1 kaşık hindistan cevizi yağı
10 adet kuru incir
Üstü için 2 adet taze incir ve tarçın

Hazırlanışı:

Unu birazcık ateşte döndürdükten sonra tencereye sütü muzu ve incirleri ekleyip blenderdan geçirdim. Muhallebi gibi önce devamlı karıştırarak fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 3-4 dk daha pişirdim. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra üstüne taze incirleri koyarak süsledim. İşte bu kadar..

Bence fazla tatlı oldu siz incirlerin yarısını koyduktan sonra tadını bir kontrol edip yola öyle devam edin derim..

 

Instagram @ezgiozek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir