Gerekli Malzemeler:

?1 çay bardağı akdarı / kuş yemi (Millet diye satılıyor Orta Avrupa’da)
?4 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (greçka unu)
?1 yemek kaşığı acı biber salçası
?1 yumurta
?birer çay kaşığı kimyon, karabiber, kaya tuzu

Hazırlanışı:

?Akdarının üzerine birkaç bardak su koyup 10 dakika kadar kaynattım.. İyice yumuşayınca suyunu süzüp diğer malzemeleri koyup yoğurdum..(suyunu durdukça çekebilir,gerekirse ilave yapın az miktarlarda)
?Harmurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimi yağlayıp içli köfte yapar gibi hamuru oydum.. İçine harcını doldurup kapattım..
?Benim iç harcım hindi eti, soğan ve cevizden oluşuyordu.. İstediğiniz harcı koyabilirsiniz..
?İçli köfteleri yapıp dipfrize atıp dondurmuştum.. Küçük ve derin bir tencerede sızma zeytin yağını kızdırdım.. Yanmayan tek yağ zeytin yağıdır, o yüzden başka yağ kullanmıyorum..
?Yağ iyice kızınca köfteleri ikişer ikişer atıp kızarttım.. 2-3 dakika yeterli.. Yağ köftenin üzerinde kalmalı ki eşit ve dağılmadan kızarsın..
?Pişen köfteleri kağıt havlu üzerine alın.. Çıtır içli köfteleriniz hazır.. Glutensiz beslenenlere öneririm, gerçeğini aratmıyor..
?Bu ölçüden 20 adet çıkıyor.. Afiyet olsun!

Instagram @eatvefit