RAFİNE ŞEKERSİZ ŞERBET YAPIMI | TATLILARDA KULLANMAK İÇİN DOĞAL TATLI
Gerekli Malzemeler:
1 Litre Hurma Şerbeti İçin;
- 15 Adet Hurma ( Satın alırken etiketini okuyun; içeriğinde glikoz şurubu olmamalı. Kaç adet hurma kullanacağınız size bağlı.)
- İçme Suyu
Hazırlanışı:
Hurmaları cam bir kasenin içerisine alıp üzerini iki parmak geçecek kadar oda sıcaklığında İçme Suyu ekleyin. Bir gece (en az 8 saat) bekletin. (Eğer zamanınız yoksa sıcak su ekleyip 1 saat bekleyebilirsiniz.) Mutfak robotuna veya smoothie blendera, hurmanın çekirdeklerini çıkartıp hurmaları koyun, hurmaları içinde beklettiğiniz suyu da ilave edin ve üzerine 2 Su bardağı daha içme suyu ilave edin .(400 Ml). Ve ardından hurmalar parçalanana dek robotta veya blenderda çekin. Bızzzztttt. El blenderı kullanarak da yapabilirsiniz. Bu karışımı süzgeçle veya temiz bir tülbent bezle süzün. Şekersiz şerbetiniz hazır. Kalan posayı atmayın. Fırında 100 santigrat derecede alt üst fan ayarında kurutup, rondodan geçirin. Hurma şekeriniz de hazır. Afiyet Olsun.
Instagram: @melomoodfood
Teşekkürler. Ne kadar süre dayanır acaba? ve buzdolabında mı saklamalıyız?