Gerekli Malzemeler:
- Glutensiz Güllaç
- 1 Litre Süt
- 3 Su Bardağı Hurma Şerbeti
- İçi için; Çiğ Fındık
- Üzerini süslemek için; Ceviz, Nar, Antep Fıstığı
Hazırlanışı:
Güllaç paketinden güllaç yapraklarını çıkartın. Güllaç yapraklarını makasla 4 eşit parçaya dikkatlice kesin. Süt ile hurma şerbetini karıştırıp, ılınana kadar karıştırarak ısıtın. (Hurma Şerbeti tarifi ayrıca mevcuttur, şekersiz şerbeti kolayca evde yapıp bütün tatlı tariflerinizde, damak tadınıza göre belirli ölçülerde kullanabilirsiniz.) Borcamın dibine biraz bu karışımdan dökün ve güllaç yapraklarını borcamın dibine yerleştirin. Her bir parçayı koyduktan sonra üzerine sütlü şerbetli karışımdan dökerek ıslatın. Her katta dört adet kesilmiş güllaç yaprağı olacak. Yani her katta bir adet bütün güllaç yaprağı kullanmış olacağız. Güllaç yapraklarını yerleştirirken püf nokta, kesilmiş, 1/4lük parçayı elinize alın ve yuvarlak olan kısmı hep borcamın içine, merkezine gelecek şekilde yerleştirin. Her güllaç yaprağını yerleştirdikten sonra üzerini şerbetli süt karışımı ile ıslatın. İstediğiniz katta, tahminen yaprakları yarıladığınızda, Fındıkları serpin ve güllaç yaprakları bitene kadar önceki işleme devam edin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet Olsun.
Instagram @melomoodfood