Gerekli Malzemeler:

?6 yaprak lahana
?300 gr hindi eti
?1 orta boy soğan
?6 diş sarımsak
?3 kaşık sızma zeytinyağı
?kaya tuzu, karabiber

Üzeri için;
?6 dilim ince kaşar
?Pul biber
?1-2 tatlı kaşığı sadeyağ

Hazırlanışı:

Bütün lahana yapraklarını kaynar suyun içinde tek tek 2-3 dakika tutup çıkarttım.. İç harcı için soğan, sarımsak, hindi ve yağı tavada 2-3 dakika çevirdim.. İç harcı 6’ya bölüp her yaprağı bütün olarak sardım.. Fırın kabını 1 kaşık yağla yağlayıp sarmaları dizdim.. Yarım çay bardağı kadar su koyup fırında 200 °C de üzeri kızarana kadar pişirdim.. Fırından çıkınca sarmaların üzerine sade yağ, kaşar dilimleri ve pul biberi serpip, sıcak fırında (fırın kapalıyken) birkaç dakika daha tuttum.. Gayet lezzetli oldu??

Instagram @eatvefit