Gerekli Malzemeler:
4 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı beyaz toz şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı soda
Yeteri kadar glutensiz un (ben Sinangil kullandım)
2 adet kabartma tozu
Bir miktar limon suyu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın
1 adet büyük havuç
1 su bardağı kırık ceviz
Hazırlanışı:
4 yumurta, 1 çay bardağı esmer şeker, 1 çay bardağı beyaz toz şeker iyice çırpılır. İçerisine 1,5 çay bardağı sıvı yağ eklenir, karıştırılır. 1,5 çay bardağı soda (maden suyu) eklenir. Yeteri kadar glutensiz un eklenir. 2 adet kabartma tozu biraz limon suyuyla aktifleştirilip hamura eklenir. 1 paket vanilya da eklenir. 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın da eklenir. 1 büyük havuç incecik rendelenerek hamura eklenir. 1 su bardağı kırık ceviz eklenip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yayılıp fırına verilir. Dikkatli pişirmek gerekir 🙂 Afiyet olsun.
Instagram @mutfagin__kimyasi