Glutensiz Yemek Tarifleri

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Laktozsuz Kek

Gerekli Malzemeler:

4 yumurta

1 çay bardağı esmer şeker

1 çay bardağı beyaz toz şeker

1,5 çay bardağı sıvı yağ

1,5 çay bardağı soda

Yeteri kadar glutensiz un (ben Sinangil kullandım)

2 adet kabartma tozu

Bir miktar limon suyu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı toz tarçın

1 adet büyük havuç

1 su bardağı kırık ceviz

Hazırlanışı:

4 yumurta, 1 çay bardağı esmer şeker, 1 çay bardağı beyaz toz şeker iyice çırpılır. İçerisine 1,5 çay bardağı sıvı yağ eklenir, karıştırılır. 1,5 çay bardağı soda (maden suyu) eklenir. Yeteri kadar glutensiz un eklenir. 2 adet kabartma tozu biraz limon suyuyla aktifleştirilip hamura eklenir. 1 paket vanilya da eklenir. 1 çay kaşığı dolusu toz tarçın da eklenir. 1 büyük havuç incecik rendelenerek hamura eklenir. 1 su bardağı kırık ceviz eklenip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yayılıp fırına verilir. Dikkatli pişirmek gerekir 🙂 Afiyet olsun.

 

Instagram @mutfagin__kimyasi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir