Haşhaşlı Cevizli Çöreği bir de ketojenik yiyin..
Gerekli Malzemeler:
125 gr mozzarella peyniri
2 yemek kaşığı badem unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
1 yemek kaşığı (silme) lif
5 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
1 fiske kaya tuzu
1 yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 ceviz içi
Hazırlanışı:
❗Mozarellayı rendeleyip içine badem unu, hindistan cevizi unu, lif, yumurta akını, sirkeyi, tuzu ve suyu koyup hamur yapın..
❗Hamuru ikiye bölüp uzunlamasına yuvarlayın, sonra elinizle hafifçe enine doğru açın..
Arasına 1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 2 ceviz içi ve 1 tatlı kaşığı yağdan oluşan harcı yayarak koyun..
❗Döndürererek yuvarlayın.. Aynı burma kadayıf yapar gibi..
❗Tepsiye koyun.. İkinciyi de aynı şekilde yaptıktan sonra, yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve biraz daha haşhaşı karıştırıp üzerlerine sürün..
❗200°C de üzeri kızarana kadar pişirin.. Ben sanırım 20-25 dakika pişirdim.. Her çöreği 4 dilime böldüm, yani 8 dilim çıkıyor.. Toplam değeri 8’e bölersiniz?
❗Toplam Besin Değerleri
(2 yuvarlak çörek içindir)
Kalori 1097 cal
Yağ 87,23 gr
Protein 53,44 gr
Net karbonhidrat 14,46 gr
Instagram @eatvefit