Haşhaşlı Cevizli Çöreği bir de ketojenik yiyin?

Gerekli Malzemeler:

?125 gr mozzarella peyniri
?2 yemek kaşığı badem unu
?2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
?1 yemek kaşığı (silme) lif
?5 yemek kaşığı sıcak su
?1 tatlı kaşığı sirke
?1 fiske kaya tuzu
?1 yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
?2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
?2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
?4 ceviz içi

Hazırlanışı:

❗Mozarellayı rendeleyip içine badem unu, hindistan cevizi unu, lif, yumurta akını, sirkeyi,tuzu ve suyu koyup hamur yapın..
❗Hamuru ikiye bölüp uzunlamasına yuvarlayın, sonra elinizle hafifçe enine doğru açın..
Arasına 1 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 2 ceviz içi ve 1 tatlı kaşığı yağdan oluşan harcı yayarak koyun..
❗Döndürererek yuvarlayın.. Aynı burma kadayıf yapar gibi..
❗Tepsiye koyun.. İkinciyi de aynı şekilde yaptıktan sonra, yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve biraz daha haşhaşı karıştırıp üzerlerine sürün..
❗200°C de üzeri kızarana kadar pişirin.. Ben sanırım 20-25 dakika pişirdim.. Her çöreği 4 dilime böldüm, yani 8 dilim çıkıyor.. Toplam değeri 8’e bölersiniz?

❗Toplam Besin Değerleri
(2 yuvarlak çörek içindir)

Kalori 1097 cal
Yağ 87,23 gr
Protein 53,44 gr
Net karbonhidrat 14,46 gr

Instagram @eatvefit