Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Glutensiz beslenmek zorunda kalanlar için güllaçtan bir börek hazırladım. Bence kaydedin ve mutlaka yapın,
6-7 adet glutensiz güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
İçi için;
Kaşar peyniri rendesi (sonradan yufkaların arasına konacak)
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığısıvı yağ
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bir tavada sıvı yağ ile minik küpler halinde doğranmış soğanları kavurun.
Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve iyice kızarana kadar kavurulur. Baharatları ekleyip ocaktan alınır.
Derin bir kase içerisinde oda ısısında süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir.
Güllaç yapraklarını dörde ya da tepsinize göre parçalara kırılır. Yaprakları sıvı karışıma batırıp fırın kabına alın tepsini yarısına gelince kaşar peyniri ve kıyma harcının tamamı sonra tekrar kaşar peyniri eklenir. Tepsi dolana kadar güllaçları sosa batırıp üzerine kapatılır.
Kalan sosu tepsiye dökülür. Sosu iyice içine çekene kadar beklenir. Üzerine susam eklenip 180-200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Afiyet olsun 🙂
Instagram @egemeteannesi
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur