Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Adana Lahmacunu

Adanalı olarak lahmacununda glutensizini yapıyoruuzz 😍 Yok böyle bir lezzet mutlaka denemelisiniz 👌Deneyin 🙌

Gerekli Malzemeler:
6 adet lahmacun
Hamurumuz icin;
⭐️2 su bardağı çiğ karabuğday unu
⭐️1 yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
⭐️1 su bardağı su
⭐️1 silme tatlı kaşığı tuz

Not:Bardak ölçüsü 200 ml

İç harcımız icin;
Not: Benim iç harcım bu hamurun iki katı ölçüsüne göre siz bu hamura göre hazırlarsanız yarım ölçü iç harcı yapın 👍
⭐️400 gr kuzu kıyma
⭐️500 gr kuru soğan
⭐️2 adet domates
⭐️2 adet yeşil biber
⭐️Yarım bağ maydonoz
⭐️3 diş sarımsak
⭐️1 çay bardağı zeytinyağı
⭐️1 yemek kaşığı biber salçası
⭐️1 tatlı kaşığı tuz
⭐️2 tatlı kaşığı pulbiber
⭐️1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Öncelikle hamurumuz yoğurulur. Bir kenara üzeri örtülü bir şekilde bırakılır. Sonra iç malzememiz hazırlanır. Hamurumuz videodaki gibi 6 parçaya ayrılır yuvarlak şekil verilir ve tabak büyüklüğünde açılır ben kenarlarınıda bir tabakla kestim düzgün olsun diye☺️Sonra iki yemek kaşığı harcımızdan alınır ve açtığımız hamurumuza kaşıkla iyice yayılır. Yanmaz yapışmaz tavaya alınır ve üzeri kapakla kapanır. 4 dk kısık ateşte kapagi hiç açmadan kendi buhariyla pişirilir. Pisenler üst üste koyulur. Adanada biz arasına soğan, domates, maydanoz, limon, pulbiber ve sumak serperek dürüm yapıp afiyetle yeriz☺️Mutlaka denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir