Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz Tuzlu Çubuklar

Glutensiz Tuzlu Çubuklar👩‍🍳 Deneyin 👌❤

Gerekli Malzemeler:
İki tepsi için;
☀️3 su bardağı çiğ karabuğday unu
☀️2 adet yumurta
☀️1 çay bardağı kefir veya yoğurt
☀️1 çay bardağı zeytinyağı
☀️1 y.k karnıyarık otu tohumu tozu (eğer yoksa kabartma tozunu arttırın)
☀️1 çay kaşığı kabartma tozu
☀️1 çay kaşığı himalaya tuzu
☀️Üzeri için susam ve tuz

Hazırlanışı:
Öncelikle yaş malzemeler karıştırılır sonra kurular eklenir. Kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurumuz yarım saat dinlendirilir. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde koparılır ve elimizle uzun çubuklar yapılır. Çubuklar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine susam ve tuz serpilir. 200° önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kontrollü pişirilir. Ayni hamurdan pogacada yapmıştım. Harika bir hamur oluyor.
Malzemeleri yarıya indirip 1 tepside yapabilirsiniz👍
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir