Gerekli Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı Chia tohumu
  • ½ su bardağı su
  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kinoa unu

Hazırlanışı:

Chia tohumu içine su eklenir, 20 dakika dinlendirilir. Kabak ve havuçlar rendelenir, tuz ilave edilir, karıştırılır ve 20 dakika dinlendirililir. Dinlendirme sonrasında suyu süzülür. Suyu süzülen kabak ve havuçlara maydanoz, taze soğan, dereotu, chia tohumu, pul biber, paprika, karabiber, tuz, kinoa unu eklenir, iyice karıştırılır. Fırına vereceğiniz tepsiniz yağlanır ve hazırlanan karışım içine düzgün bir şekilde yerleştirilir. 180’ fırında 40 – 45 dakika pişirilir ve servise hazır.

Instagram: @amateur_sef