Gerekli Malzemeler:

  • 1 paket glutensiz bebe bisküvisi
  • 1 su bardaği kıyılmıs ceviz içi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yaği ( yoksa hepsi tereyağıda olabilir )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu ezmesi
  • 2 yemek kaşıği glutensiz kakao
  • ½ su bardaği dut unu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu tozu

Hazırlanışı:

Yapımı gayet basit. Önce biskuvileri elimizle kırıyoruz ve sütü ekliyoruz. Hindistan cevizi yağını ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. İçine keçiboynuzu ezmesini ve kakaoyu ekliyoruz. Sonra bu karışımı bisküvilere döküyoruz. Ceviz icini, dur ununu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz. Strec filme sarıyoruz ve elimizle sekil veriyoruz. Donması için dondurucuya koyuyoruz. Yemeden en az 15-20 dakika önceden dondurucudan çıkarirsaniz dilimlemeniz kolay olur. Ben Hemen dilimledim ve yiyecegimiz zaman dilim olarak çıkarıyorum.

Instagram: @egemeteannesi