Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su ( şase karnıyarık otu tohumunu jelleştirin)
250 gr glutensiz un
1 dolu tatlı kaşığı kinoa unu (bunu neden koydum hiç bilmiyorum )
1 silme tatlı kaşığı tuz
İçi için;
Ölçüsüz göz kararı yaptım
Kıyma
Kuru soğan
Tuz
Baharatlar(kimyon kekik karabiber zevkinize göre)
Hazırlanışı;
Önce yumurtayı kırın suyu ekleyin sonra unu ve tuzu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Üzerine streç geçirerek dinlendirin. İçi için malzemeleri robotta geçirin. Yağlı kağıt üzerine hamuru alın ve ince açın. Kare parçalara kesin ve içi koyun. Köşelerden birbirine bohça gibi katlayın. Kaynar suda (tereyağ ve tuz ekledim) mantıları pişirdim ve sarmısaklı yoğurt salça sosu ekleyip nane ile servis ettim
Videolarda hamurun kıvamı var. Kimi biraz daha sert olabilir derken kimi de tam kıvamında olmuş dedi. Artık siz ona göre ayarlarsınız ama bu kıvamıyla çok rahat açıldı. Karnıyarık otu tohumu şart değil. Afiyet olsun.
Instagram @egemeteannesi