Glutensiz Yemek Tarifleri

Ketojenik Ekmek

“Oopsiebread ” nam-ı diğer yumurta ekmeği..

Gerekli Malzemeler:

2 yumurta
20 gr yağlı peynir (ben keçi peyniri kullandım)
1/4 çay kaşığı krem tartar

Hazırlanışı:

⚠Orijinali sadece yumurta ve peynirle yapılır. Asla kabartma tozu ve karbonat kullanılmaz. Tartar da zorunlu değildir!
Yumurtaların sarısı ve beyazları birbirinden ayrılır.
Beyazlar tartarla sert bir köpük olana kadar çırpılır.
Sarılar ise peynirle çırpılır.
Bu iki karışım nazikçe birbirine katılarak karıştırılır.
Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye dökülür.
165 °C de 5-10 dakika pişirilir. Pişme derecesi ve zamanı fırına göre değişebilir.. Görüntüsü bu şekilde altın rengine dönmelidir.
Ben 10 adet çıkarttım. Küçük olsun istedim. İstediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.


Toplam 10 adetin besin değeri;
N.Karbonhidrat 1.70 gr
Protein 14.62 gr
Yağ 14.07 gr

Instagram @eatvefit

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir