Ana yemek yanına müthiş pratik bir tarif.
Gerekli Malzemeler:
- 5 orta boy patates
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (tercihe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber (tercihe bağlı)
İçi için: - Kaşar peyniri (küp şeklinde doğranmış) (Kaşar peyniri sütaş kullandım)
Üzeri için: - Galeta unu (Ege Glutensiz)
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup, irice gelişi güzel doğrayıp, su dolu tencere koyup, yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen patatesleri süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Geniş bir kaba patatesleri alıyoruz, tereyağı ve tuz ilave ediyoruz, ezici ile püre haline getiriyoruz. Baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz. Elimize aldığımız pürenin içine küp küp doğradığımız kaşarları koyup poğaça gibi kapatıp yuvalıyoruz. Galeta ununa bulayıp yağladığımız borcama diziyoruz. 200 derecede önceden ısınmış fırında, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Instagram @glutensizhayat_aymois