Gerekli Malzemeler:
- 2 SB Yulaf Unu ( Glutensiz Yulaf Ezmesini robotta çektim)
- 4 Adet Küçük Olgun Muz
- 2 Yumurta
- 1 Çimdik Karbonat
- 10 gram Kabartma Tozu( 1 Paket)
- 4 Parça Glutensiz Çikolata ( Küçük Parçalara ayrılmış)
Fırın kalıbının içi için;
- 1 YK Kakao Tozu
- 1 YK Hindistan Cevizi Yağı ( zeytinyağı da olur)
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde olgun muzları eziyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp muzların üzerine ilave ediyoruz. Yulaf ununu, kabartma tozunu, karbonatı ekliyoruz. İyice karıştırıp en son bitter çikolatayı ilave edip birkaç kez daha karıştırıyoruz.
Fırın kabını hindistan cevizi yağı ile yağlayıp (zeytinyağı da olur) dibine kakao dökerek tabanına yayılmasını sağlıyoruz. Bir kaç kez kalıbı hareket ettirip vurursanız kakao tozu yayılır. Hazırladığımız karışımı kalıba döküyoruz ve önceden ısıttığımız 200 santigrat derece fırında 40 dakika kadar pişiyor. Elbette kendi fırınınıza göre süreyi siz ayarlamalısınız. Fırından çıkınca biraz dinlenmesini bekliyoruz ve ardından dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Instagram @melomoodfood