Glutensiz Yemek Tarifleri

Fırında Kızarmış Mantı

Malzemeler

Hamur:
•250 gram karabuğday unu
•1 yumurta
•Yarım çay bardağı su
•Tuz
•250 gram undan 1 yemek kaşığı ayırın hamuru açmak için kullanılacak.

İç harç:
•Kıyma
•Soğan
•Baharatlar(karabiber ve pul biber)
•Tuz

Yapılışı:
•Un; yumurta, tuz ve su eklenerek yoğurulur. Sert bir hamur elde edilir.
•Kısa bir süre dinlendirilir ardından hamurun üzerine ayrılan un serpiştirilir ve açılır.
•Açılan hamur kare kare kesilerek içerisine kıymalı harçtan koyulur ve mantı şekli verilir.
•Fırın tepsisine dizilir ve hepsinin üzerine gelecek şekilde yağ sürülür. Yumurta fırçası kullanarak rahat sürebilirsiniz.
•Fırında üzerleri kızarana ve içleri pişene kadar kalmalıdır.

Not
•Hamuru çok fazla bekletmemeye özen göstermelisiniz çünkü bekledikçe şekil vermek zorlaşabilir.
•Kıtır kıtır bir mantı oluyor, yoğurt ve yağlı sos eşliğinde tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun umarım beğenirsiniz✨

 

Instagram @glutensizbiri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir