? Glutensiz fırın makarna yaptım, arasına bol kaşar ve salam koydum, siz ne arzu ederseniz ekleyip çıkarabilirsiniz (incecik kıyılmış taze yeşillikler ve peynir çeşidi).
Pratik çabucak olan börek tadında fırın makarna buyrun tarife ???

Gerekli Malzemeler:

1 paket makarna (spagetti Nuh’un Ankara glutensiz kullandım )
1.5 su bardağı kaşar peyniri arası ve üzeri için
(Sütaş kullandım )
1 paket salam (Polonez glutensiz)
Beşamel sos için :
4 yemek kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un (Sinangil glutensiz)
2.5 su bardağı süt (İçim laktozsuz)
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede kaynayan suya sıvı yağ ekleyip makarnaları koyun, haşlayın.
Bu sırada beşamel sosu hazırlayın, tereyağı sıvı yağı sos tenceresine kızdırın.
Unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü ilave edin karıştırarak koyulaşırsa kadar orta ateşte pişirin tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın.
Pişen makarnaları süzün karışım kabına alın beşamel sosla buluşturup harmanlayın.
Harmanlanan makarnaların yarını fırın kabına alın. Üzerine salam ve kaşar ekleyin. kalan makarnaları üzerine koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dk pişirin, makarnayı fırından alın üzerine kaşar ekleyip tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyip kızarınca çıkarın ilk sıcaklığı geçince dilimleyin ve servise hazır afiyet olsun ?? ??

Instagram @glutensizhayat_aymois