Glutensiz Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Stroopwafel

GLUTENSİZ lezzetlere bir yenisini daha ekleyelim… Ev yapımı karamel ile GLUTENSİZ EV YAPIMI STROOPWAFEL tarifim Sizlerle…

Malzemeler;
1 adet yumurta (yumurtam organik olduğu için biraz küçüktü)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
Aldığı kadar glutensiz un


Yapılışı;
Öncelikle 2 yemek kaşığı tereyağı eritelim ılısın.
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Krema kıvamı alana kadar.
Sütü, tereyağını (ben ılıkken ilave ettim) ekleyelim tekrar çırpalım.
Unu ilave edelim.
Ben 2 su bardağı un kullandım.
Sizler kontrollü kullanın, belki un markasına göre değişiklik gösterebilir.
Yumuşak elde şekil alabilen bir hamur elde edelim. Fındıktan büyük cevizden biraz küçük toplar yapalım.
Ben minik bisküviler istediğim için küçük yaptım.

Karamel Sos için;
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema


Yapılışı;
Şekeri tavaya alıp kısık ateşte eritelim.
Yakmamaya dikkat edelim.
Sonra tereyağını ekleyip karıştıralım.
Daha sonra kremayı ekleyelim topaklanma olabilir.
Yine kısık ateşte pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Sıcak sıcakken uygun bir kaba alalım..
Buzdolabında soğumaya bırakalım…
İsterseniz karamel yerine çikolata yada fındık kreması kullanabilirsiniz

Hayran olduğum bu makineyi kızama glutensiz Külah için almıştım ama birçok tarif ve lezzet yapıyorum..

 

Instagram @glutensiznefistarifler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir