Glutensiz Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Şekersiz Çikolata

Gerekli Malzemeler:

  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık (Badem de güzel olur)
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ( Keçiboynuzu unu ve kakaonun iyice karışması, topaklanmaması önemli ).

İsterseniz folyoda isterseniz de silikon kalıplarda dondurun. 20-25 dakika dondurucuda bekletmek yeterli olacaktır. Canınız sürekli çikolata istiyorsa bu şekilde hazırlayıp bir iki parça yiyerek bu isteğinizi sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz. Çocuklar da çok sevecektir.

 

Instagram: @glutensizbeslenmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir