Glutensiz Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Çikolata

Sadece 3 malzeme ile ve 10 dakikada nefis lezzette, koruyucusuz, katkısız ve şekersiz çikolatanızı yapmak.. iyi ki denemişim.. ölçü ve tartı olmadan, göz kararı ölçülerle.

Gerekli Malzemeler:

  • Üçte bir su bardağı kakao yağı 100 gr kadar sanırım)
  • Üçte bir su bardağı kakao**
  • Damak zevkinize göre doğal bir tatlandırıcı 
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)

Hazırlanışı:

Kakao yağını benmari usulü eritip sıcakken topak olmaması için süzgeç üzerinden kakaoyu ekledim ve iyice karıştırdım. Azar azar eklemenizi tavsiye ederim kakaonuza göre değişebilir. Kıvamı bozaya yakın olmalı, sola kaydırınca görebilirsiniz.

Vanilyayı ve agave nektarını ekleyip tekrar karıştırdım. İsterseniz vanilya yerine tarçın ya da portakal özütü vb de konabilir.

Sıcakken silikon kalıplara yarım cm kalınlığında döktüm ve kuru nar çiçeğini ufaladım.

Soğuyunca kolayca kalıptan çıkardım, çikolatam poz vermeye hazırdı.

 

Instagram: @maya.kitchen

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir