Gerekli Malzemeler:

Hamur için:

200 gram tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 yumurta

2 su bardağı Ege Glutensiz un

1 su bardağı badem unu

1 su bardağı fındık unu

2 su bardağı mısır unu

1/2 su bardağı pirinç unu

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İçine:

4 elma rendesi

1 su bardağı kırık ceviz

7 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Hamur malzemeleri karıştırılır ve hamur biraz buzdolabında dinlendirilir. İç malzemeleri tavada biraz pişirilir. Soğuyunca hamurun içine konulup şekil verilir (Limon sıkacağının tersi ile şekil verdim). Sonra fırına verilir, pişirilir. Afiyet olsun 🙂

Instagram @mutfagin_kimyasi