Gerekli Malzemeler:

3 su bardağı kadar elenmiş un
1 çay bardağı kadar ılık süt
3 yemek kaşığı kadar toz şeker
1 tane yaş maya
1 çay kaşığı kadar tuz
1 çay bardağı ılık su
2 tane yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı ( oda sıcaklığında beklemiş olmalı ) Kızartma için 1 buçuk bardak sıvı yağ

Hazırlanışı:

Sütü ocağa alıp sıcağa yakın olacak şekilde ısıtalım. Ilık olacak yani mutlaka. Üzerine maya ve şekeri ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım üzerini bir kapla kapatıp 5-6 dk aktifleşmesini bekleyelim. Üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Bir tepsiye aralıklarla dizelim. Üzerine temiz bir havlu örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Yarım saat kadar mayalandıktan sonra ortalarını yuvarlak bir aparatla keselim. Hazırladığımız hamurları kızgın yağda arkalı önlü güzelce kızartalım. İçinden çıkardığımız yuvarlakları da kızartalım. Kızarttığımız hamurları kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alalım. Çikolatayı benmari usulü eritelim. Ilıyan donutları çikolataya batırıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Instagram @mervenin.glutensiz_dunyasi