Sevilen 2 lezzet tek kasede buluştu ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı.

Hazır çileğin zamanıyken hafif ve pratik bir tatlı hazırlamak istediğinizde bu pelteyi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

  • 300 gram çilek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Çilekleri el blenderiyla püre haline getirin. Suyu ve diğer malzemeleri tencere alıp kaynayana kadar karıştırın. Muhallebi kıvamını alınca altını kısıp bikaç dakika daha karıştırıp ateşten alın.

İstediğiniz glütensiz bir pudingi hazırlayıp kaselere alın ve soğuduktan sonra üzerine bu pelteyi ekleyin. Dolapta iyice soğuttuktan sonra servise hazır! ( İmkanınız varsa 1 gece dolapta bekletin ) Hem çok lezzetli hem çok pratik. Hem Ramazan tatlısı hem yaz tatlısı hem de çölyak tatlısı. Daha ne olsun! Değil mi?

Bu pelteyi portakal ve diğer kırmızı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz. 

Instagram: @glutensizbeslenmek